STARMO.ba News portal

Hajdarović: Toliko sam želio ponovo u derbiju dati gol

Ocijenite sadržaj
(0 glasova)
foto: FK Velež foto: FK Velež

Mostar -- Dino Hajdarović odlično je krenuo u sezonu. Dobre igre na startu nagovještavale su odličnu sezonu, kasnije se to malo ujednačilo, ali pozitivna ocjena za jesenji dio svakako se može dobiti. Polusezonu su obilježila i dva detalja, „zicer“ protiv Zrinjskog u 93. minuti i identična situacija, ali sa pogotkom, u Lukavici protiv Slavije."Imao sam toliku želju da ponovo u derbiju postignem pogodak, da sam vjerovatno više „raspalio“ po lopti nego što sam trebao. U Lukavici sam ispravio grešku i „gađao“, što je mnogo bolja opcija", prisjeća se krilni napadač Veleža.

Pauzu, kao i svi fudbaleri, koristi za rad. Trener Jusufbegović podijelio je „kućne zadatke“ svakom fudbaleru, a „ispitni rokovi“ slijede sredinom januara.

"Uglavnom su to vježbe, sklekovi i trbušnjaci, trčanje na pulsu od 140-150. Radimo na jačanju kapaciteta, kako bi mogli od prvog treninga krenuti „žestoko“ u pripremni ciklus", pojašnjava fudbaler „Rođenih“ u intervjuu za zvaničnu stranicu FK Velež.

Uz trčanje, igra se i malog fudbala.

"Dva pua sedmično imamo termin u sali, gdje nas 10-tak igra fudbal. To su moji saigrači, pa i na taj način održavamo formu, ali i pazimo se eventualne povrede", rekao je.

Godina na izmaku završava u pozitivnom duhu, očekivanja pred narednu su također velika.

"Volio bih da u 2014. godini izborimo plasman u Evropu. To bi bio poklon svim ljudima u Veležu koji mukotrpno rade već godinama na osiguravanju sredstava, našim navijačima, ali i svakako svima nama koji nosimo dres Veleža. Ovim putem svim našim navijačima i članovima želim sretne božićne i novogodišnje praznike i nadam se da ćemo imati mnogo lijepih trenutaka u 2014. godini", kaže Dino Hajdarović.

(StarMo)

Google AdSense