STARMO.ba News portal

Hrvatima viza za Tursku - Turcima viza za Hrvatsku Istaknuto

Ocijenite sadržaj
(0 glasova)

Zagreb -- Od 1. aprila ove godine hrvatski državljani moraju imati vizu za ulazak u Tursku, a viza se može ishoditi na na graničnom prijelazu ili u diplomatsko konzularnim uredima Republike Turske - priopćeno je iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.Isto tako od istog datuma, turski državljani (nositelji običnih putovnica) trebaju imati vizu za ulazak u Republiku Hrvatsku - javlja HRT.

Hrvatska je obvezna, u procesu pristupanja Europskoj uniji, potpuno uskladiti svoj vizni sustav s viznim sustavom Europske unije najkasnije tri mjeseca prije datuma pristupanja. S obzirom da RH ulazi u punopravno članstvo Unije 1. jula, hrvatski vizni sustav mora biti potpuno usklađen najkasnije do 1. aprila. To znači da će se za državljane Turske i Rusije, te ostalih država koje nisu članice EU-a, od toga dana primjenjivati klasični vizni režim.

Hrvatska Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o viznom sustavu koja stupa na snagu u ponedjeljak, 01. aprila. Tim je propisom obavljeno završno usklađivanje hrvatskog viznog sustava s viznim sustavom EU-a.


(StarMo)

Google AdSense