STARMO.ba News portal

HDZ BiH traži novog direktora Kosače Istaknuto

Ocijenite sadržaj
(0 glasova)
Foto arhiva - ilustracija Foto arhiva - ilustracija
Mostar -- Kao što je to StarMo već pisao u J.U. Kosača, uskoro će doći do personalnih promjena u vrhu ove ustanove, nakon što je višegodišnji direktor, Ivica Rozić, podnio nepozivu ostavku. 
 
Da su naše informacije bile itekako tačne svjedoči i vijest o raspisivanju Javnog natječaja za novog direktora, od strane Upravnog vijeća Kosače. Podsjetimo, Rozić je prema našim saznanjima ostavku podnio nakon protivljenja da se pod krov ove kuće "uguraju" još neke insitucije, iako i postojeće ne izmiruju svoje nagomilane obaveze. 
 
Najdrastičniji primjer takve prakse je Radio Herceg-Bosne, koji godinama tavori u dubiozama, a odnedavno mu je, kako saznajemo, blokiran i račun. Obzirom da je direktiva o ulasku novih instutucija stigla "s mjesta" političkog odlučivanja (HDZ), Roziću nije preostalo ništa drugo, nego da se planski i bez puno buke, povuče sa direktorske pozicije.
 
Novi direktor bi prema zahtjevima iz Natječaja, trebao biti neko sa višom ili visokom stručnom spremom, odgovarajućim iskustvom, neosuđivan i, pazite sad ovo, "osoba koja ima sklonosti za kulturno-umjetnički i kreativan rad, te znanost".
 
Ime novog direktora moglo bi biti poznato već krajem ovog mjeseca, a politički kuluari u Mostaru već uveliko kalkulišu da bi se kandidat za ovo mjesto mogao u naći u nekom od mlađih eksponiranim kadrovima mostarskog HDZ-a BiH. Bez šansi, tvrde upućeni, nije ni jedan mostarski slikar srednje generacije, koga šira javnost najbolje poznaje po ekstravagantnim medijskim nastupima.
 
 
(StarMo)    

Google AdSense