STARMO.ba News portal

Poziv pripadnicima HVO-a Istaknuto

Ocijenite sadržaj
(0 glasova)

Mostar -- Odjel za odnose s javnošću HDZ BIH oglasio se saopćenjem za javnost u kojem prenosi zaključke sa 7. zajedničke sjednice Odbora za branitelje HDZ BiH i Odbora za branitelje i socijalna pitanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

 

 

U saopćenju stoji kako prijedlog Zakona o povoljnijem penzioniranju Vlade F BiH smatraju neprihvatljivim sa aspekta HVO-a i MUP-a HZ HB iz razloga jer nisu uvaženi prijedlozi i primjedbe predstavnika temeljnih udruga HVO-a, kao legitimnih predstavnika HVO-a.

 

Odbori za branitelje HDZ-a BiH i HNS-a podržavaju radni prijedlog Odbora za branitelje HNS-a BiH i predlažu da se imenuje radna grupa koja će detaljno raditi na prijedlogu Zakona o povlaštenijem penzionisanju pripadnika HVO-a i MUP-a HZ HB.

 

Zadužuju se članovi Odbora za branitelje HNS-a BiH, da u ime MUP-a HZ HB pripreme prijedloge i amandmane kako bi se ugradili u prijedlog Zakona, kojeg pravi radna grupa Odbora za branitelje HNS-a BiH.

 

Zaključeno je i kako treba hitno sačiniti spisak pripadnika HVO-a izvedenih iz braniteljskih prava u procesu revizije branitelja po svim osnovama i u svim kantonima.

 

"Pozivaju se svi pripadnici HVO-a koji su izvedeni iz prava primjenom Člana 9. Zakona o reviziji, da prema odluci Ustavnog suda F BiH, upute zahtjeve kako bi ih se vratilo u pripadajuće pravo. Obrasce Zahtjeva mogu preuzeti u HVIDR-i i UDVDR-a HZ HB.

 

Zadužuju se članovi Odbora za branitelje HDZ BiH i Odbora za branitelje HNS-a BiH da aktivno prate objavljivanje i implementaciju presude Vrhovnog suda F BiH koja se odnosi na Cenzus nositeljima ratnih odlikovanja HVO-a, kako bi obavijestili pripadnike HVO-a o daljnjim aktivnostima i načinu vraćanja u pravo korištenja naknade po osnovu ratnih odlikovanja", stoji u saopćenju za javnost koje je objavio Odjel za odnose s javnošću HDZ BIH.

 

(StarMo)

Google AdSense