STARMO.ba News portal

Odbio proglasiti političara godine: Rezultati glasanja se preokrenuli u svega sat vremena Istaknuto

Ocijenite sadržaj
(0 glasova)

Sarajevo -- Urednik Centralnog dnevnika sarajevske Face TV Senad Hadžifejzović odbio je da proglasi političku ličnost 2013. u BiH zbog nelogičnosti oko glasanja.

 

 

Hadžifejzoviću nije bilo jasno kako je došlo do potpuno nelogičnih promjena broja glasova na čemu je radio BH Telekom.

 

Ocjenjujući to svojevrsnim skandalom, sarajevski “Dnevni avaz” piše da je oko 19 sati po broju glasova ubjedljivu prednost imao ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić, a da se onda za nešto više od sat vremena sve dramatično preokrenulo u korist zamjenika predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbetovića, prenosi "Radio Slobodna Evropa".

 

Rezultati glasanja su, kako se navodi, objavljeni u 18.45 bili u korist Radončića koji je u tom trenutku imao 39,6 posto glasova, dok je Izetbegović u tom trenutku imao 19,7 posto glasova i bio je na trećem mjestu iza aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva i lidera Demokratskog fronta Željka Komšića, koji je bio drugi sa 27,9 posto glasova.

 

U 20.05, međutim, objavljeni su rezultati prema kojima je Radončić, koji je i lider Saveza za bolju budućnost, imao 22,4, Komšić, 16,8, a Izetbegović 33,1 posto glasova.

 

Zato je, kako se navodi, Hadžifejzović odbio da proglasi političku ličnost u 2013. godini u BiH.

 

(StarMo)

Google AdSense